ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάσιμη η Wall Street εν όψει πληθωρισμού και αποτελεσμάτων

18:12 - 10 Ιαν 2024 | Χρηματιστήρια
Στάσιμη η Wall Street εν όψει πληθωρισμού και αποτελεσμάτων
Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στη σημερινή (10/1) συνεδρίαση της Wall Street, με την στάση αναμονής να οφείλεται στα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, τα οποία θα ανακοινωθούν την Πέμπτη (11/1). Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης εντός της τρέχουσας εβδομάδας τα αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,08% στις 37.554,64 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει οριακά 0,02% στις 4.757,23 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,02% στις 14.855,48 μονάδες.

Οι μετοχές των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων Coinbase και Marathon Digital υποχωρούν περισσότερο από 2% λόγω της πτώσης της τιμής του bitcoin. Οι αναταράξεις στη συγκεκριμένη αγορά οφείλονται σε εσφαλμένη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό X της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, λέγοντας ότι είχε εγκρίνει τα bitcoin ETFs.

Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη να δημοσιευθεί την Πέμπτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3,2% τον Δεκέμβριο. Οι επενδυτές δίνουν μεγάλη έμφαση στα αυριανά στοιχεία καθώς θα κρίνουν εν πολλοίς το πότε η Federal Reserve μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 64%.

Σημειώνεται ότι οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων έχουν λειτουργήσει ως παράγοντας επίσπευσης της μείωσης του πληθωρισμού και σε περίπτωση παραμονής του σε υψηλά επίπεδα, ενδεχομένως να καθυστερήσει η έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι η Fed έχει θέσει ως στόχο τη διαμόρφωση του ετήσιου πληθωρισμού στο 2%.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ορισμένοι τραπεζικοί κολοσσοί πρόκειται να προβούν σε ανακοινώσεις έως το τέλος της εβδομάδας για τα ετήσια οικονομικά μεγέθη τους και για το δ' τρίμηνο του 2023, συμπεριλαμβανομένων της JPMorgan, της Bank of America, αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, όπως η UnitedHealth Group και η Delta Air Lines.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 10 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.