ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bulkers: Τα νέα από την Κίνα δεν είναι καλά

14:08 - 13 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Bulkers: Τα νέα από την Κίνα δεν είναι καλά
Η είδηση περί μείωσης των Κινεζικών εξαγωγών κατά 6,1% τον Δεκέμβριο μόνο έντονο προβληματισμό προκαλεί στους αναλυτές των ναυλομεσιτικών οίκων όσον αφορά την αγορά ξηρού φορτίου αφού φέρνουν στον προσκήνιο την υποτονικότητα που επικρατεί στο διεθνές εμπόριο.

Οι αντιξοότητες και τα σκαμπανεβάσματα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου σαφώς και προκαλεί τριγμούς και μείωση με ρυθμό διπλάσιο του προβλεπόμενου προκαλεί ανησυχία τόσο  στον κλάδο ξηρού φορτίου όσο και στα containers από την στιγμή μάλιστα που οι εισαγωγές δεν αρκούν για να καλύψουν το κενό που δημιουργεί η κάμψη των εισαγωγών.

 

Κάμψη των εξαγωγών σημαίνει αναπόφευκτα αναπροσαρμογή ενδεχομένως και φρένο στους ρυθμούς παραγωγής που με τη σειρά του θα επηρεάσει και τις εισαγωγές πρώτων υλών.

 

Ως εκ τούτου επανέρχονται στο προσκήνιο τα αρνητικά σενάρια όσον αφορά την ναυλαγορά ξηρού φορτίου σύμφωνα με τα οποία το 2017 με βάση και τα τελευταία στοιχεία δεν θα διαφέρει και πολύ από το 2016 με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής μεταβλητότητα στον Biffexκαι πιθανότητα ανάκαμψης από το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο σενάριο ίσως και από το 2018. 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.