ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κηδεύτηκε ο Τζορτζ Φλόιντ- Δεν είπε λέξη ο Τραμπ

09:59 - 10 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Κηδεύτηκε ο Τζορτζ Φλόιντ- Δεν είπε λέξη ο Τραμπ
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον η κηδεία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε απρόκλητα από αστυνομικό.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία Fountain of Praise, παρουσία περίπου 500 καλεσμένων, που προσκλήθηκαν από την οικογένεια Φλόιντ, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών ηγετών και διασημοτήτων.

Συγκλόνισαν τα λόγια της ανιψιάς του Αφροαμερικανού, η οποία αποχαιρετώντας τον δήλωσε τα εξής: «Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη». 

Την κηδεία τέλεσε ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών, ο οποίος καταδίκασε τη στάση του Τραμπ.

floyd

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε να πει μια λέξη για το μαρτύριο του Τζορτζ Φλόιντ», δήλωσε ο Αλ Σάρπτον.

Ο συνήθως "λαλίστατος", Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά δεν είπε λέξη, αλλά ο Φλόιντ έχει ήδη εμπνεύσει και φέρει τον τίτλο του ανθρώπου "που άλλαξε τον κόσμο".

Ο Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο θα αναμετρηθεί ο Τραμπ στις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έστειλε το δικό του μήνυμα. «Όταν υπάρξει δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ, θα είμαστε πραγματικά στον δρόμο για φυλετική δικαιοσύνη στην Αμερική», τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στην κηδεία.

Οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού που άρχισαν με τον θάνατο του Φλόιντ εισέρχονται τώρα στην τρίτη εβδομάδα στις ΗΠΑ.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.