ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Διατηρούνται στο 0,25% τα επιτόκια

10:11 - 07 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Διατηρούνται στο 0,25% τα επιτόκια
Αμετάβλητη διατήρησε την πολιτική της για τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει υψηλή αναφορικά με περιοχές όπως η Βικτόρια, οι οποίες απειλούνται ακόμη από lockdowns λόγω του κορονοϊού.

Η Reserve Bank of Australia διατήρησε τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% και επιβεβαίωσε τον στόχο της για 0,25% αναφορικά με την απόδοση των τριετών κρατικών ομολόγων.

"Αυτή η προσέγγιση θα διατηρηθεί όσο απαιτείται", ανέφερε σε δήλωσή του ο διοικητής της RBA, Philip Lowe.

"Το δ.σ. δεν θα αυξήσει τον στόχο για το επιπτόκιο μέχρι να σημειωθεί πρόοδος προς την πλήρη απασχόληση και είναι βέβαιο ότι ο πληθωρισμός θα είναι βιώσιμος εντός του εύρους 2%-3%. Το δ.σ. δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις και για να καταστήσει σαφές ότι η Αυστραλία είναι σε καλή θέση για να ανακάμψει", επεσήμανε.

Οι ενέργειές της διατηρούν το χρηματοδοτικό κόστος χαμηλό και υποστηρίζουν την προσφορά πίστωσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η οικονομία της Αυστραλίας έχει αρχίσει να ανακάμπτει από το σοκ της πανδημίας που αρχικά έγινε αισθητό τον Μάρτιο, αλλά πολλά εμπόδια παραμένουν καθώς η κυβέρνηση εξετάζει πότε θα μπορέσει να αποσύρει την στήριξή της από την αγορά εργασίας.

"Είναι πιθανό να χρειαστούν για κάποιο διάστημα δημοσιονομική και νομισματική στήριξη", πρόσθεσε ο Lowe.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 07 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.