ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τεστ κορονοϊού... εξπρές επενδύει η Βρετανία

14:31 - 03 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Σε τεστ κορονοϊού... εξπρές επενδύει η Βρετανία
Η Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επενδύει σε δοκιμές ενός τεστ για την Covid-19 που θα βγάζει αποτέλεσματα μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Σκοπός είναι να το ετοιμάσει και να ξεκινήσει εκτεταμένες, συστηματικές εξετάσεις, ώστε να αντιμετωπίσει τα κρούσματα και να καταφέρει να επαναλειτουργήσει το κράτος, ανεξάρτητα με το αν θα βρεθεί εμβόλιο ή όχι.

Οπως μεταδίδει το Reuters, o υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι ελπίζει σε μαζικές εξετάσεις με τη χρήση πιο γρήγορων τεστ κορωνοϊού, τα οποία μπορούν να κυκλοφορήσουν προς τα τέλη της χρονιάς. Πρόσθεσε ότι είναι βασικά για την αποκατάσταση της ελευθερίας, μετά από μήνες περιορισμών λόγω πανδημίας.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας είπε ότι θα καταβάλει 500 εκατ. λίρες (666 εκατ. δολάρια) για δοκιμές γρήγορων τεστ και για εξετάσεις του πληθυσμού.

Τα τεστ... εξπρές αποτελούν για αρκετούς αναλυτές την καλύτερη λύση για να μπορέσουν τα κράτη να επιτύχουν μια κάποια "κανονικότητα".

Επιστήμονες εκτιμούν ότι αντί να περιμένουν το εμβόλιο, τα κράτη μπορούν να επενδύσουν τα γρήγορα και μαζικά τεστ, τα οποία θα επιτρέπουν στους πολίτες να κινούνται και να δραστηριοποιούνται σχεδόν, όπως πριν την πανδημία. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:38 - 03 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.