ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκάλυψη:Ο Τραμπ παραδέχεται ότι απέκρυψε την αλήθεια για τον κορονοϊό

20:31 - 09 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Αποκάλυψη:Ο Τραμπ παραδέχεται ότι απέκρυψε την αλήθεια για τον κορονοϊό
Στο νέο του βιβλίο με τίτλο "Rage" ο θρυλικός δημοσιογράφος Bob Woodward αποκαλύπτει πως ο Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε από την πρώτη στιγμή πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος κορονοϊός και απέκρυψε την αλήθεια.

Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει διάλογο με τον Αμερικανό Πρόεδρο, στον οποίο Τραμπ εμφανίζεται να παραδέχεται ότι ήξερε εβδομάδες πριν από τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από κορονοϊό στις ΗΠΑ ότι ο ιός ήταν επικίνδυνος, αερομεταφερόμενος, εξαιρετικά μεταδοτικός και θανατηφόρος.

Ο Τραμπ ουσιαστικά ομολογεί πως επίτηδες υποβάθμισε το γεγονός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε μια σειρά συνεντεύξεων με τον Woodward, ο Trump λέει ότι γνώριζε τα πάντα και ότι είχε λάβει ενημέρωση από τους επιστήμονες ότι ο κορονοϊός ήταν ίσως πέντε φορές «πιο θανατηφόρος» από τη γρίπη.

Ωστόσο, για επικοινωνιακούς λόγους και για "να μην προκαλέσει πανικό", όπως λέει αποφάσισε να υποβιβάσει το γεγονός.

{https://twitter.com/AdamParkhomenko/status/1303734467878703105}

Συμπτωματικά, η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται την ημέρα που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ είναι υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης!

Ο Αμερικανός πρόεδρος προτάθηκε από τον Νορβηγό βουλευτή Christian Tybring-Gjedde με επιχείρημα την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στα Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε, πάντωε, ότι ο Τραμπ παραπλάνησε σκοπίμως τους Αμερικανούς για τον νέο κορονοϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 190.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. «Ασφαλώς όχι. Ο πρόεδρος ουδέποτε υποβάθμισε τον ιό», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων λίγη ώρα αφότου έγιναν γνωστές λεπτομέρειες του βιβλίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 22:04 - 09 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.