ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποπληθωρισμός για δεύτερο συναπτό μήνα στην Ευρωζώνη

12:24 - 02 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Αποπληθωρισμός για δεύτερο συναπτό μήνα στην Ευρωζώνη
Αρνητικές τιμές κατέγραψαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Ειδικότερα, η στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης (Eurostat) τόνισε πως οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν 0,3% χαμηλότερα από ό,τι τον Σεπτέμβριο του 2019, σε μια μεγαλύτερη πτώση από το -0,2% που καταγράφθηκε τον Αύγουστο.

Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 4 ετών. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ετήσια πτώση 0,2%. Η αρνητική κίνηση του δείκτη ήταν η πιο μεγάλη από τον Απρίλιο του 2016, όταν επίσης ο πληθωρισμός ήταν στο -0,3%.

Μέρος αυτής της πτώσης αποδίδεται στις τιμές ενέργειας, οι οποίες διαμορφώθηκαν χαμηλότερα κατά 8,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι πιθανό να ανησυχήσουν περισσότερο για τον χαμηλό δομικό πληθωρισμό, ο οποίος διαμορφώθηκε μόλις στο 0,2% τον Σεπτέμβριο από το 0,4% τον Αύγουστο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 02 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.