ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Τέταρτος μήνας ανόδου στις εξαγωγές-Αύξηση 10%

11:29 - 12 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Τέταρτος μήνας ανόδου στις εξαγωγές-Αύξηση 10%
Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας των χωρών σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία το προηγούμενο διάστημα, ώθησε σε άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τις εξαγωγές της Κίνας το Σεπτέμβιο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εξαγωγές δεν έχουν πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια επιβράδυνση, καθώς οι προμήθειες-ρεκόρ σε ιατρικά είδη και εξοπλισμό και η ισχυρή ζήτηση ηλεκτρονικών προϊόντων, ενισχύουν τις ελπίδες για συνεχή οικονομική ανάκαμψη.

Ειδικότερα, το Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 10% από ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με μια μέση εκτίμηση σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι εισαγωγές πιθανότατα αυξήθηκαν κατά 0,3% σε ετήσια βάση, μετά από πτώση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σημειώνεται πως οι εξαγωγές τον Αύγουστο αυξήθηκαν σταθερά 9,5% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας το ισχυρότερο κέρδος από τον Μάρτιο του 2019.

Οι ισχυρότερες εξαγωγές θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια ταχύτερη και πιο ισορροπημένη ανάκαμψη για την κινεζική οικονομία, η οποία ανακάμπτει από την πτώση-ρεκόρ του πρώτου τριμήνου χάρη στα εγχώρια μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.