ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο κορονοϊού-Σε αναμονή και τρίτο

17:27 - 14 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Πούτιν: Εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο κορονοϊού-Σε αναμονή και τρίτο
Εγκρίθηκε και δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της κυβέρνησης που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια ευχάριστη είδηση, ότι το επιστημονικό Κέντρο Vector του Νοβοροσίσκ κατοχύρωσε σήμερα το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το EpiVacKorona» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Απ’ ό,τι γνωρίζω, αναμένεται και η έγκριση του τρίτου ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», δήλωσε ο Πούτιν.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η παραγωγή των ρωσικών εμβολίων και η διάθεσή τους εντός της χώρας.

Σημειώνεται πως η Ρωσία τον Αύγουστο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την ονομασία Sputnik-V, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιους κύκλους της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:36 - 14 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.