ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Λαβωμένο από τα κρούσματα το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο

12:37 - 26 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Γερμανία: Λαβωμένο από τα κρούσματα το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο
Την πρώτη πτώση μετά από πέντε μήνες κατέγραψε τον Οκτώβριο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo στη Γερμανία, επιβεβαιώνοντας το κλίμα αβεβαιότητας των εταιρειών για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο τη Δευτέρα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος έπεσε στις σε 92,7 μονάδες, από το αναθεωρημένο προς τα κάτω επίπεδο των 93,2 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, η πτώση είναι μεγαλύτερη των προβλέψεων καθώς οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για μείωση στις 93 μονάδες.

«Οι εταιρείες εμφανίζονται πολύ πιο σκεπτικές σχετικά με τις εξελίξεις κατά τους επόμενους μήνες», σχολιάζει ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φουέστ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων, οι γερμανικές επιχειρήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο», συμπλήρωσε.

Απόδειξη των λεγόμενών του ότι ο δείκτης των προσδοκιών υποχώρησε στις 95 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 97,4 μονάδες και έναντι εκτιμήσεων για 96,5 μονάδες.

Ωστόσο βελτίωση σημείωσε ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών, ανεβαίνοντας στις 90,3 μονάδες, από τις 89,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο και ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 89,8 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.