ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θριαμβευτική επιστροφή Μοράλες στη Βολιβία (video)

18:30 - 09 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Θριαμβευτική επιστροφή Μοράλες στη Βολιβία (video)
Ο πρώην ηγέτης της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, επέστρεψε Δευτέρα στη χώρα του μετά τη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματός του, MAS, στις πρόσφατες εκλογές.

«Σήμερα είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής μου, το να επιστρέφω στη χώρα που αγαπώ τόσο με γεμίζει ευτυχία», έγραψε στο Twitter.

Ο Μοράλες, ο οποίος ηγήθηκε της Βολιβίας για σχεδόν 14 χρόνια ως ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος διέσχισε τα σύνορα από την Αργεντινή όπου ζούσε στην εξορία στις 9 π.μ. (16.00 ώρα Ελλάδας).

Πλήθος κόσμου τον περίμενε εκεί για μία θερμή υποδοχή.

{https://twitter.com/ChalecosAmarill/status/1325821771585613826}

Ο Λούις Άρσε, 57 ετών, ορκίστηκε πρόεδρος την Κυριακή, σε τελετή στην ορεινή πόλη Λα Παζ, μπροστά από αρχηγούς κρατών από την Αργεντινή, την Παραγουάη, την Κολομβία και την Ισπανία, καθώς και ανώτερους αξιωματούχους από τη Χιλή, το Ιράν και της κυβέρνησης του Μαδούρο της Βενεζουέλας.

Ο εσωστρεφής πρώην υπουργός οικονομίας, που φέρεται ως αρχιτέκτονας της ταχείας ανάπτυξης της Βολιβίας υπό τον Μοράλες, δεσμεύτηκε να «νικήσει» την πανδημία του Covid, «να τερματίσει τον φόβο» μετά από τα βίαια ξεσπάσματα της περασμένης χρονιάς και να δημιουργήσει ανάπτυξη μετά το χτύπημα του lockdown για τον COVID-19.

Ο Άρσε δήλωσε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος Μοράλες δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην κυβέρνησή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.