ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πολωνία μπλοκάρει το Ταμείο Ανάκαμψης για τους γάμους ομοφυλοφίλων!

11:39 - 23 Νοε 2020 | Ειδήσεις
Η Πολωνία μπλοκάρει το Ταμείο Ανάκαμψης για τους γάμους ομοφυλοφίλων!
Το γάμο ομοφυλοφίλων ζευγαριών προβάλλει η Πολωνία ως βασικό λόγο που βάζει βέτο στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ!

Η Πολωνία, μαζί με την Ουγγαρία έχουν για την ώρα μπλοκάρει τις διαδικασίες για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που έχει στόχο να ενισχύσει τις οικονομίες των κρατών μελών της, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο λόγος που το έχουν κάνει είναι γιατί διαφωνούν με το γεγονός ότι οι εκταμιεύσεις των κονδυλίων συνδέονται με το κράτος δικαίου της ΕΕ. Δηλαδή, η χρηματοδότηση μπορεί να "μπλοκαριστεί" σε περίπτωση που ένα κράτος μέλος δεν σέβεται τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία θεωρούν πως έχουν στοχοποιηθεί και θεωρούν πως δεν μπορούν να αποφασίζει η ΕΕ για τα "εσωτερικά" τους.

Η Πολωνία μάλιστα προβάλλει ως δικαιολογία για τη στάση της το γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Θεωρεί δηλαδή ότι η ΕΕ προσπαθεί να της επιβάλλει να νομοθετήσει τους gay γάμους.

Αν και αυτό μπορεί να μην είναι αλήθεια, τέτοια επιχειρήματα δεν προκαλούν έκπληξη από μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία συχνά απεικονίζεται ως «ιδεολογία» που υποστηρίζεται από την ΕΕ και πρέπει να εξαλειφθεί. Η πολωνική LGBTQ κοινότητα ζει μια ζωή με φόβο και αυτή την ώρα "χρησιμοποιείται" μάλιστα για τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης της χώρας.

Όσο για την ΕΕ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με Όρμπαν και Ντούντα για να καταφέρει να άρει τις αντιρρήσεις και να "τρέξει" το project του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι υπερπολύτιμο για όλα τα κράτη-μέλη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.