ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FDA για εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Ισχυρή προστασία από την πρώτη δόση

18:37 - 08 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
FDA για εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Ισχυρή προστασία από την πρώτη δόση
'Έγγραφα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναφέρουν πως το εμβόλιο που κατασκευάστηκε από την Pfizer και την BioNTech ενάντια στον κορονοϊό παρέχει ισχυρή προστασία από τη νόσο, εντός περίπου 10 ημερών από τη λήψη της πρώτης δόσης.

Το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά νέα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 σελίδες αναλύσεων δεδομένων από την FDA και από την Pfizer.

Τον περασμένο μήνα, η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο δύο δόσεων τους είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 95% μετά από χορήγηση δύο δόσεων σε διάστημα τριών εβδομάδων. Οι νέες αναλύσεις δείχνουν ότι η προστασία αρχίζει να ξεκινά πολύ νωρίτερα.

Επιπλέον, το εμβόλιο λειτούργησε καλά ανεξάρτητα από το φύλο, το βάρος ή την ηλικία ενός εθελοντή. Παράλληλα, ενώ δεν εντοπίστηκαν σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα που προκλήθηκαν από το εμβόλιο, πολλοί συμμετέχοντες παρουσίασαν πόνο, πυρετό και άλλες παρενέργειες.

Την Πέμπτη, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων της FDA θα συζητήσει αυτά τα δεδομένα και θα αποφανεθεί μέσω ψηφοφορίας εάν θα συστήσει την έγκριση του εμβολίου Pfizer και της BioNTech.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.