ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν προς Μέρκελ: Έτοιμος για...ευρωπαϊκή στροφή και διάλογο με Ελλάδα

21:03 - 18 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν προς Μέρκελ: Έτοιμος για...ευρωπαϊκή στροφή και διάλογο με Ελλάδα
Τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ είχε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε εκ νέου πως επιθυμεί μία... ευρωπαϊκή στροφή της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες πως επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα στις επαφές της χώρας του με την ΕΕ και ευχαρίστησε τη Γερμανίδα καγκελάριο για την «εποικοδομητική συνεισφορά και τις προσπάθειες» που έκανε υπέρ της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας, που θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και στις δυο πλευρές, μέσω συνεργατικών προσπαθειών και ζήτησε να μην πάει χαμένο αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει.

Σχετικά με την Ελλάδα, επανέλαβε πως η χώρα του είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές, παρά «τις δικαιολογίες που προβάλλει η ελληνική πλευρά».

Είπε επίσης στη Γερμανίδα καγκελάριο πως η Τουρκία κάνει κινήσεις καλής θέλησης στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι απέσυρε το Ορούτς Ρέις.

Ο Ερντογάν προσπαθεί δηλαδή να ρίξει την ευθύνη στην Ελλάδα και να δημιουργήσει... κλίμα, αν και ακόμα και η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει επισημάνει δημόσια πως η Τουρκία προκαλεί με τις μονομερείς της ενέργειες.

Είναι αλήθεια, πάντως, πως η Γερμανία στήριξε και πάλι τη "θετική ατζέντα" στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ και πιέζει την Ελλάδα για διάλογο με την Τουρκία.

Η χώρα μας βέβαια δηλώνει έτοιμη για διάλογο, αρκεί, όμως, να υπάρξει ένα ικανό διάστημα "συμμόρφωσης" της Τουρκίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.