ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Μπάιντεν έκανε (δημόσια) το εμβόλιο κατά του Covid-19 (video)

12:26 - 22 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
O Μπάιντεν έκανε (δημόσια) το εμβόλιο κατά του Covid-19 (video)
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε το εμβόλιο για το Covid-19, ζωντανά στην τηλεόραση, την Δευτέρα (22/12/2020). Με αυτό τον τρόπο, προσπάθησε να παροτρύνει όλους του Αμερικανούς, να κάνουν και εκείνοι το εμβόλιο, όταν θα έχουν την δυνατότητα.

«Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να ανησυχείτε. Ανυπομονώ για την δεύτερη δόση.», δήλωσε ο Biden μέσα από το νοσοκομείο, όπου έκανε το εμβόλιο.

Η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του επόμενου προέδρου, εμβολιάστηκε και η ίδια, νωρίτερα την ίδια μέρα. Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της, θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα.

O Covid-19, που είναι ο λόγος που έχουν πεθάνει πάνω από 300.000 άτομα στις ΗΠΑ, έφερε τα πάνω κάτω το 2020, καθώς επίσης, πάγωσε μεγάλα τμήματα της οικονομίας και άλλαξε την παραδοσιακή διαδικασία υποψηφιότητας για εκλογές.

Ο Μπάιντεν, σε αντίθεση με τον πολιτικό του αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ, ήταν πιο προσεκτικός, να κρατάει τα μέτρα και να προσπαθεί να μειώσει την διασπορά του ιού, κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Απέφυγε τις μεγάλες εκδηλώσεις και δεν πήγε από πόρτα σε πόρτα για να γνωρίσει τους ψηφοφόρους.

Μετά από τον εμβολιασμό του, ο Μπάιντεν έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Τραμπ για την οργάνωση των εμβολιασμών.

Ο πρώην πρόεδρος, προέτρεψε τους Αμερικανούς να ακυρώσουν τα περιττά ταξίδια και να φοράνε μάσκα.

«Χρωστάμε πάρα πολλά στους επιστήμονες και στους ανθρώπους που το οργάνωσαν όλο αυτό, στο ιατρικό προσωπικό που εργάστηκαν. Είναι καταπληκτικό.», δήλωσε ο Μπάιντεν.

{https://twitter.com/7NewsBrisbane/status/1341307491011981313}

O Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ήταν και το πρώτο που πήρε έγκριση στις ΗΠΑ. Το εμβόλιο της Moderna, άρχισε να διανέμεται στην Αμερική το Σαββατοκύριακο. Και τα δύο εμβόλιο, απαιτούν να γίνουν δύο δόσεις.

Δημόσιοι φορείς υγείας, δηλώνουν πως στόχος τους είναι να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα στις τελευταίες εβδομάδες που μένουν στο 2020. Ωστόσο, αναφέρουν, πώς μπορεί να περάσουν και μήνες, μέχρι να εμβολιαστούν όλοι.

Ο Μπάιντεν, o οποίος ήταν ανάμεσα στους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο, αναγνώρισε το ευρύ χρονικό διάστημα που χρειάζεται για τον εμβολιασμό του έθνους.

«Τώρα η Moderna, είναι επίσης στον δρόμο, αλλά θα πάρει χρόνο και στο μεταξύ, δεν θέλω να το χαλάσω, αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να ακούνε τις οδηγίες των ειδικών», είπε ο Μπάιντεν.

Και άλλοι ανώτεροι διοικητικοί, έχουν λάβει το εμβόλιο, όπως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ενώ ο Τραμπ, που εισήχθη στο νοσοκομείο τον Οκτώβρη λόγω κορονοΐού, δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο Τραμπ, δεν έχει κάνει το εμβόλιο, επειδή έχει πάρει πριν λίγο καιρό, συγκεκριμένα αντιβιοτικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 22 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.