ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα της Αγγλίας: Η πανδημία καθυστερεί την πορεία οικονομικής ανάκαμψης

15:07 - 12 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Τράπεζα της Αγγλίας: Η πανδημία καθυστερεί την πορεία οικονομικής ανάκαμψης
Για τις δυσκολίες της οικονομίας της Βρετανίας εν μέσω πανδημίας, μίλησε ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, (Bank of England, BOE), Άντριου Μπέιλι, διαδικτυακά, την Τρίτη(12/1).

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στα Εμπορικά Επιμελητήρια της Σκωτίας, ανέφερε επί του θέματος: «Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται να καθυστερήσει, πιθανώς, την πορεία ανάκαμψης».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το βασικό σχήμα της ανάκαμψης ήταν πιθανό να αντικατοπτρίζει την πορεία που περιέγραψε η BΟE σε μια σειρά προβλέψεων τον Νοέμβριο.

Ο Μπέιλι, δεν θεωρεί πλέον πιθανό, η ανεργία να φτάσει σε ποσοστά 7-8%. Η Τράπεζα, είχε κάνει αυτή την πρόβλεψη πριν δύο μήνες, αλλά το πρόγραμμα προστασίας της εργασίας από την κυβέρνηση, ανέτρεψε τα δεδομένα.

«Η καλύτερη εικασία μας σε εθνικό επίπεδο είναι μάλλον περίπου 6,5%», δήλωσε ο επικεφαλής της Bank of England.

Τέλος, πιστεύει πως η οικονομική δραστηριότητα του πρώτου τριμήνου του 2021, θα είναι χαμηλή. Παρόλα αυτά, οι εξελίξεις στα επόμενα τρίμηνα, θα είναι πολύ καλύτερες, καθώς τα εμβόλια στο μαζικό πληθυσμό, θα έχουν ως αποτέλεσμα την άρση κάποιων μέτρων και την κίνηση ξανά της οικονομίας και της αγοράς. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.