ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Τι συζήτησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

15:21 - 22 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Πούτιν: Τι συζήτησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα της κράτησης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο κύριος Μισέλ, σύμφωνα με ανακοίνωση, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν για τη σοβαρή ανησυχία της ΕΕ και των κρατών μελών της για τις πρόσφατες εξελίξεις και κάλεσε να σεβαστεί πλήρως και άνευ όρων τα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι η ΕΕ ζητάει ομόφωνα από τη Ρωσία να απελευθερώσει γρήγορα τον Ναβάλνι και να προχωρήσει στην έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, με πλήρη διαφάνεια και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Ο πρόεδρος, ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν πως επιθυμεί να συγκαλέσει στρατηγική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Οι δύο άντρες, στάθηκαν και στην πανδημία του COVID-19 και τη σημασία της παγκόσμιας αλληλεγγύης και της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμησή της.

Καταλήγοντας, συζήτησαν την ανάγκη να ενισχύσουν την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και να επιδιώξουν λιγότερες συγκρούσεις και περισσότερες λύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 22 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.