ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι απαντήσεις Αναστασιάδη στην Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

15:48 - 02 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, είπε: «Απάντησα με πλήρη ειλικρίνεια και ανέπτυξα τα αληθή και πραγματικά γεγονότα».

Εξερχόμενος του Συνεδριακού Κέντρου "Φιλοξενία”, στη Λευκωσία, όπου κατέθεσε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, ο κύριος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για το αν οι ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής ήταν δύσκολες και απάντησε ότι "δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις όταν υπάρχουν αιτιολογημένες απαντησεις".

Στο αν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα θα επιστρέψει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: "Όχι. Θα δοθούν άλλα κίνητρα για επενδύσεις, αλλά όχι πολιτογραφήσεις".

Ερωτηθείς αν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο σε σχέση με τη συνάντηση στο Green Tree, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: "Όχι ακόμα. Υπάρχει ένας προβληματισμός λόγω των υγειονομικών περιορισμών της Αμερικής. Εντός των ημερών, όμως, οπωσδήποτε θα ενημερωθούμε".

Ένας από τους δημοσιογράφους, είπε πως ο Πρόεδρος, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν και κατηγορίες της αντιπολίτευσης και αναφορές του Γενικού Ελεγκτή στις εκθέσεις του, και τον ρώτησε αν θεωρεί πως ξεκαθαρίζει τώρα το τοπίο.  

Ο κύριος Αναστασιάδης, δήλωσε: "Απάντησα με πλήρη ειλικρίνεια και ανέπτυξα τα αληθή και πραγματικά γεγονότα. Έχει δικαίωμα η αντιπολίτευση να ασκεί την όποια κριτική η ίδια θεωρεί ότι εντάσσεται εντός των πλαισίων των πολιτικών που χαράσσει.

Αυτό που κατ΄ εμέ από εδώ και στο εξής επανατοποθετείται είναι η μη ενασχόληση μου με όσα και αν λέγονται και η προσήλωση μου, πρώτον, στο πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που θα έχουμε μπροστά μας όσον αφορά την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στο πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που η πανδημία δημιουργεί, είτε αυτά αφορούν την υγεία των πολιτών είτε αυτά αφορούν την οικονομική επιβίωση και των πολιτών και του κράτους.

Υπάρχουν σοβαρά θέματα και σωρεία μεταρρυθμίσεων για τα οποία απαιτείται η συνεργασία όλων. Έτσι, δηλώνω ότι δεν θα είμαι η αιτία που θα προκαλεί την οποιαδήποτε διχοστασία.

Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, έντιμα, όσο και αν διαφωνούμε σε ορισμένα θέματα, για να δώσουμε ό,τι χρωστάμε σε τούτο τον τόπο".

Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 02 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.