ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοτουρκικά: Ο Ακάρ με...άλλον αέρα μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο

15:54 - 03 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Ελληνοτουρκικά: Ο Ακάρ με...άλλον αέρα μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο
Η Τουρκία και η Γερμανία θα προβούν σε συγκεκριμένα βήματα στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Αναφερόμενος στη χθεσινή του συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Ανεγκρέτ-Κραμπ Καρενμπάουερ, την οποία χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική», είπε πως «παρατηρήσαμε με μεγάλη ικανοποίηση πως μοιραζόμαστε κοινές απόψεις σε πολλά θέματα. Εκτιμώ πως θα γίνουν ορισμένα συγκεκριμένα βήματα  ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και τις ασφάλειας τις επόμενες ημέρες ως αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής».

Πρόσθεσε πως η Γερμανία είναι μεταξύ των σημαντικότερων συμμάχων και εταίρων της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και πολιτική, στο ΝΑΤΟ, στον OSCE, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σε οικονομικούς θεσμούς.

«Αναμένουμε πως οι εργασίες μας θα οδηγήσουν σύντομα σε θετικά αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συναντήσεις μεταξύ του προέδρου μας και της καγκελαρίου Μέρκελ, υποθέτω πως θα είναι δυνατό να γίνει περισσότερη εποικοδομητική, θετική και παραγωγική δουλειά», πρόσθεσε.

Ως προς την Ελλάδα, είπε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο χωρών για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να είναι πιο παραγωγικές τις επόμενες ημέρες και πως η Τουρκία περιμένει η Ελλάδα να «εμπλακεί» περισσότερο στις επόμενες συναντήσεις, σημειώνοντας πως «θέλουμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες συνεισφορές για να επιλυθούν τα θέματα».

Αναφερόμενος στις ερευνητικές εργασίες στην αν. Μεσόγειο ο κ. Ακάρ είπε πως «αποφεύγουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά και ενέργεια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Από την άλλη πλευρά έχουμε ορισμένα δικαιώματα».

Εξήρε, δε, τη στάση της Γερμανίας, λέγοντας πως «βλέπουμε ότι η Γερμανία υπήρξε όσο το δυνατόν πιο συνεπής και με αρχές. Ελπίζουμε πως αυτή η προσέγγιση θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλε χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 03 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.