ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κομισιόν θα επιτρέψει το «ξόδεμα» και για το 2022

12:42 - 03 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Η Κομισιόν θα επιτρέψει το «ξόδεμα» και για το 2022
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αναστείλει τους κανόνες χρέους της ΕΕ και για το επόμενο έτος, καθώς τα lockdown και η αργή διάθεση εμβολίων επιβραδύνουν την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Τα παρατεταμένα lockdown και οι καθυστερήσεις στα εμβόλια, αναγκάζουν, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, την ΕΕ να αναστείλει τους κανόνες χρέους του μπλοκ μέχρι το 2022, κάτι που αναμένεται να προαναγγελθεί την Τετάρτη (3/3) από τη μεριά της Κομισιόν.

Αν και η επίσημη απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί για δύο ακόμη μήνες, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ θα καταστήσει σαφές ότι η δημοσιονομική σύνεση δεν πρόκειται να ζητήθεί από τα κράτη-μέλη τουλάχιστον έως το 2023.

Βασικά, η επιτροπή αναμένεται να πει ότι ακόμη και όταν αποκατασταθεί η.... κανονικότητα, οι κανόνες θα πρέπει να περιλαμβάνει μεγαλύτερη ευελιξία για χώρες που δεν έχουν ακόμη ανακάμψει στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Η απόφαση ασφαλώς και ευνοεί χώρες, όπως η Ελλάδα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι για να "πανηγυρίζει" κανείς. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά πιστοποιεί ότι τα πράγματα με την πανδημία δεν πάνε καλά και το μέλλον δεν πρόκειται να είναι εύκολο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:42 - 03 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.