ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 37% των Αμερικανών «συμβουλεύεται» τον Μασκ για επενδύσεις

08:54 - 11 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Το 37% των Αμερικανών «συμβουλεύεται» τον Μασκ για επενδύσεις
Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε δείγμα 30.400 Αμερικανών αποκάλυψε ότι το 37% πραγματοποίησε προσωπικές επενδύσεις με βάση τα tweets του Έλον Μασκ, τουλάχιστον μία φορά.

Από αυτούς, το 16% παραδέχθηκε ότι έχει επενδύσει πολλές φορές με βάση τα tweets του CEO της Tesla.

Η έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου, είχε ως στόχο να αξιολογήσει τι πιστεύουν οι περισσότεροι Αμερικανοί για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι τα tweets που ανεβάζει "είναι αρκετά διασκεδαστικά". Περίπου ένα τέταρτο του αριθμού που ερωτήθηκε ήταν αβέβαιο, ενώ το 29% δεν τα βρίσκουν καθόλου διασκεδαστικά.

Το 70% όλων των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο Μασκ είναι «ιδιοφυΐα», ενώ το 12% πιστεύει ότι είναι «τρελός» ή «φρικιαστικός».

Σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι θαυμάζουν το όραμα του Έλον Μασκ για το μέλλον, ενώ το 35% «μισεί την αλαζονεία του».

Τον Αύγουστο του 2018, ο δισεκατομμυριούχος αντιμετώπισε προβλήματα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αφού έγραψε στο Twitter σχετικά με ιδιωτικές πληροφορίες της Tesla, λέγοντας ότι «είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση».

Τα tweets του, προκάλεσαν και την οργή του -επίσης- δισεκατομμυριούχου, Μπιλ Γκρος, ο οποίος έβαλε ένα στοίχημα σε σχέση με το βιντεοπαιχνίδι GameStop τον Ιανουάριο που τον έκανε να χάσει έως και 15 εκατομμύρια δολάρια.

"Ο Μασκ είναι λίγο διάβολος και του αρέσει να παίζει αυτά τα παιχνίδια", δήλωσε ο Γκρος, αναφερόμενος στο tweet του  Μασκ για το GameStop στις 26 Ιανουαρίου. "Είναι απλώς ένας τρελός τύπος και έτσι δεν το πήρα τοις μετρητοίς, αλλά διπλασίασε την μετοχή και τότε είναι που έχασα τον ύπνο μου. "

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.