ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΜΑ για εμβόλιο Astrazeneca: Δεν συμφωνεί με ηλικιακούς αποκλεισμούς

19:15 - 31 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
ΕΜΑ για εμβόλιο Astrazeneca: Δεν συμφωνεί με ηλικιακούς αποκλεισμούς
Ο ΕΜΑ δεν συμφωνεί με τους αποκλεισμούς συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων για το εμβόλιο της Astrazeneca.

Μετά τις αποφάσεις στη Γερμανία να εμβολιάζονται με Astrazeneca μόνο άτομα άνω των 60 ετών, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επιμένει πως το εμβόλιο είναι ασφαλέςκαι σχετικά με τις θρομβώσεις επισημαίνει πως δεν έχει βρει παράγοντες ειδικού κινδύνου, περιλαμβανομένης της ηλικίας.

Ο EMA διευκρίνισε ωστόσο πως η επιτροπή του για την ασφάλεια των σκευασμάτων αναμένεται να δημοσιοποιήσει "επικαιροποιημένες συστάσεις" για το εμβόλιο μετά τη μηνιαία σύσκεψή της που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

"Προς το παρόν, οι εξετάσεις δεν έχουν ταυτοποιήσει παράγοντες ειδικού κινδύνου όπως η ηλικία, το φύλο ή ένα ιατρικό ιστορικό που περιλαμβάνει προβλήματα θρόμβων για αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις", που καταγράφηκαν για επιπλοκές σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο EMA.

"Καμία αιτιώδης σχέση με το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί, αλλά είναι ενδεχόμενη και περαιτέρω αναλύσεις συνεχίζονται", προστίθεται στην ανακοίνωση του EMA.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή επανέλαβε την απόφασή της που είχε διατυπώσει στις 18 Μαρτίου: "Τα οφέλη του στην προστασία των ανθρώπων από την Covid-19, με τους κινδύνους που σχετίζονται με θάνατο και νοσηλεία, υπερτερούν ενδεχόμενων κινδύνων".

Τελευταία τροποποίηση στις 19:22 - 31 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.