ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Θετικό πρόσημο στις πρώτες 100 ημέρες του Μπάιντεν

14:55 - 28 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Θετικό πρόσημο στις πρώτες 100 ημέρες του Μπάιντεν
Έπειτα από 100 μέρες στην θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να αξιολογείται θετικά από ποσοστό που αγγίζει το 55% των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Όπως σημειώνει το Reuters πρόκειται για μία ιδιαίτερα υψηλή αποδοχή, ιδιαίτερα αν συγκριθεί με αυτή του προκατόχου του.

Το γεγονός αυτό, ανοίγει το δρόμο για να περάσουν οι Δημοκρατικοί κι άλλα μεγαλεπίβολα σχέδια, παρά τις ενστάσεις που διατυπώνουν οι Ρεπουμπλικανοί.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως παρά τις θετικές αντιδράσεις στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, ο Μπάιντεν έχει και... αδύναμα σημεία. Η κριτική στον Πρόεδρο εστιάζει βασικά στη μετανάστευση.

Από την άλλη μεριά, ο Αμερικανός Πρόεδρος, φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε ζητήματα περιβάλλοντος και φυλετικών ανισοτήτων.

Αναλυτές εκτιμούν πως οι Δημοκρατικοί μπορούν τώρα να προωθήσουν την ατζέντα τους, όπως για παράδειγμα το πακέτο 2 τρισ. δολαρίων για τους εργαζόμενους, που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από αυξήσεις φόρων στους εύπορους, πράγμα που βρίσκει τους περισσότερους Ρεπουμπλικανούς αντίθετους.

Η δημοτικότητα του νέου Προέδρου, σε ένα διχοτομημένο ακροατήριο, υποστηρίζεται πως δεν είναι εφήμερη, αφού σταδιακά συσπειρώνει όλο και περισσότερες ομάδες πέραν των αναμενόμενων υποστηρικτών. Οι ρεπουμπλικανικές αντιδράσεις επιδιώκεται να αμβλυνθούν μέσω της προώθησης πολιτικών που βρίσκουν σύμφωνους ακόμη και τους συντηρητικούς (λχ. κατασκευή δρόμων, επέκταση πρόσβασης στο διαδίκτυο).

Όπως σημειώνει ο Robert Shrum, Δημοκρατικός επιστήμονας στρατηγικής και πολιτικής, «είναι χρήσιμο να έχεις Ρεπουμπλικανούς που, αν και δε θα σε βαθμολογήσουν υψηλά, θα συμφωνήσουν με κάποια ή αρκετά από τα βήματα που θες να κάνεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 28 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.