ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία- Μάρτιος: Χαμηλότερη των προσδοκιών η αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή

11:40 - 07 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Γαλλία- Μάρτιος: Χαμηλότερη των προσδοκιών η αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή
Η γαλλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Μάρτιο, τον τελευταίο μήνα προτού η χώρα εισέλθει στο τρίτο πανεθνικό lockdown ένεκα κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% από τον Φεβρουάριο, όταν σημείωσε μείωση 4,8%, όπως ανέφερε η στατιστική υπηρεσία INSEE.

Η INSEE είπε πως η άνοδος του Μαρτίου -η οποία ήταν κάτω από το μέσο όρο των προσδοκιών του 2,0% σε δημοσκόπηση του Reuters- ήταν ευρεία, με όλους τους τομείς να κερδίζουν.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 5,9% από τον Φεβρουάριο του 2020, τον τελευταίο μήνα πριν την έξαρση της πανδημίας που έπληξε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς τη Δευτέρα (3/5) και στοχεύει να άρει όλους τους σημαντικούς περιορισμούς μέχρι τα τέλη Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. και έπειτα.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας το Μάρτιο ανήλθε στα -6,067 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με χωριστά γαλλικά τελωνειακά στοιχεία την Παρασκευή, έναντι ενός αναθεωρημένου ποσού που ανήλθε στα -5.144 δισεκατομμύρια ευρώ, για τον Φεβρουάριο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 07 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.