ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BioNTech: Αυξάνει την εκτίμηση των πωλήσεων εμβολίων στα €12,4 δισ.

16:29 - 10 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
BioNTech: Αυξάνει την εκτίμηση των πωλήσεων εμβολίων στα €12,4 δισ.
Στα 12,4 δισ. ευρώ από 9,8 δισ. ευρώ αύξησε η BioNTech για φέτος την εκτίμηση για τις πωλήσεις των εμβολίων Covid-19, καθώς αυξάνονται οι παραγγελίες από διάφορες χώρες που προσπαθούν να επιταχύνουν τα εμβολιαστικά τους προγράμματα.

Όπως επισημαίνει η BioNTech, μαζί με την Pfizer, με την οποία ανέπτυξαν από κοινού το εμβόλιο, έχουν ήδη συνάψει συμβόλαια για την παράδοση περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δόσεων του εμβολίου τους φέτος.

«Διευρύνουμε την πρόσβαση σε νέους πληθυσμούς και γεωγραφικές περιοχές και αντιμετωπίζουμε τις αναδυόμενες μεταλλάξεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin, όπου τόνισε επίσης ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και έναντι των μεταλλάξεων.

Καθώς η ζήτηση για το εμβόλιό του που αναπτύχθηκε με την τεχνολογία του αγγελιαφόρου RNA, η Pfizer και η BioNTech έχουν επανειλημμένως αυξήσει τους παραγωγικούς τους στόχους, αυξάνοντας παράλληλα τα πιθανά έσοδά τους.

Η Pfizer την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι οι συμφωνίες που έχει υπογράψει, θα αποφέρουν 26 δισ. δολάρια σε επίπεδο πωλήσεων φέτος – ποσό που μοιράζονται οι δύο εταιρείες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.