ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόλυτα αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna στους εφήβους

15:48 - 25 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Απόλυτα αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna στους εφήβους
Στο 100% φτάνει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της covid-19 της εταιρείας Moderna σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι το δεύτερο -μετά το εμβόλιο της Pfizer- που έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Αναλυτικότερα, η φαρμακευτική δήλωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να επεκτείνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου της σε εφήβους στις αρχές του Ιουνίου.

"Μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι το mRNA-1273 ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 σε εφήβους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel σε δελτίο τύπου. "Παραμένουμε προσηλωμένοι στη δέσμευσή μας να συμβάλουμε στον τερματισμό της πανδημίας".

Εφόσον εγκριθεί, θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των εμβολίων που θα είναι διαθέσιμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Υπενθυμίζεται πως η Pfizer έλαβε άδεια χρήσης του εμβολίου της για τους έφηβους από 12 έως 15 ετών νωρίτερα τον Μάιο, ενώ το εν λόγω εμβόλιο, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στους εφήβους από 16 και πάνω στη χώρα μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:16 - 25 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.