ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργοί υγείας G7:Συνάντηση για την διεύρυνση της πρόσβασης στα εμβόλια παγκοσμίως

11:19 - 03 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Υπουργοί υγείας G7:Συνάντηση για την διεύρυνση της πρόσβασης στα εμβόλια παγκοσμίως
Αυτό το διήμερο 3-4/6 συναντιούνται οι υπουργοί Υγείας της G7 στη Βρετανία, με σκοπό να συζητήσουν την διεύρυνση της πρόσβασης στα εμβόλια κατά της COVID-19 παγκοσμίως, καθώς και την εύρεση μέσων για τον καλύτερο εντοπισμό των υγειονομικών κινδύνων που συνδέονται με τα ζώα.

Μια εβδομάδα πριν από την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών του πλανήτη που θα διεξαχθεί στην Αγγλία, οι υπουργοί Υγείας της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας, οι οποίοι συναντώνται στην Οξφόρδη, αναμένεται "να δεσμευτούν για την καταπολέμηση των μελλοντικών υγειονομικών απειλών, συνεργαζόμενοι για τον εντοπισμό των προειδοποιητικών σημάτων που προέρχονται από τα ζώα και το περιβάλλον", σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι υπουργοί Υγείας της G7 σκοπεύουν να υιοθετήσουν μια "νέα προσέγγιση" προς αυτήν την κατεύθυνση "για να αποφευχθεί η διάδοση ασθενειών", καθώς τρεις στις πέντε λοιμώξεις περνούν από τα ζώα στους ανθρώπους, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι υπουργοί Υγείας της G7 συναντώνται εν μέσω αυξανόμενων αιτημάτων προς τις πλούσιες χώρες να κάνουν περισσότερα για να διευκολύνουν τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των φτωχών χωρών, στις οποίες οι δόσεις εμβολίων κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός φτάνουν με το σταγονόμετρο.

Οι χώρες της G7 έχουν ήδη δεσμευτεί να αυξήσουν την βοήθειά τους στον διεθνή μηχανισμό διαμοιρασμού εμβολίων κατά της COVID-19, τον COVAX. Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ υπογράμμισε χθες, Τετάρτη, ότι περισσότερες από μισό δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, έχουν παραδοθεί στον κόσμο, στην πλειονότητά τους σε φτωχές χώρες.

Ωστόσο τα αιτήματα να επιταχυνθεί ο διαμοιρασμός των εμβολίων κατά της COVID-19 πολλαπλασιάζονται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.