ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώθηκαν οι παραγγελίες για made in Germany προϊόντα τον Απρίλιο

10:15 - 07 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Μειώθηκαν οι παραγγελίες για made in Germany προϊόντα τον Απρίλιο
Πτωτική ήταν η τροχιά που κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Απρίλιο, με το αποτέλεσμα να μην είναι σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες της εγχώριας στατιστικής υπηρεσίας.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά μειώθηκαν 0,2% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,1% και έρχονται μετά από μια ανοδικά αναθεωρημένη άνοδο 3,9% τον Μάρτιο.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα ωστόσο, έκαναν άλμα 78,9% - πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 4,3%, ενώ οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν 2,7% σε μηνιαία βάση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Ifo, το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε και πάλι ζωηρά τον Μάιο στις 99,2 μονάδες από τις 96,6 μονάδες του Απριλίου, υπερβαίνοντας τον μέσον όρο των αναλυτών του Bloomberg.

Το πρώτο τρίμηνο, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,8% σε τριμηνιαία βάση και κατά 3,1% σε ετήσια βάση, σημαντικά ασθενέστερες επιδόσεις συγκριτικά με τον μέσο όρο της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.