ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Γερμανία σχεδιάζει το σταδιακό τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας

11:59 - 14 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
H Γερμανία σχεδιάζει το σταδιακό τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας
Ο Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν της Γερμανίας σχεδιάζει το σταδιακό τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων έπεσε κάτω από τα 1000, για πρώτη φορά έπειτα απο οκτώ μήνες.

Οι αριθμοί επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πέφτουν. Έτσι για τον υπουργό Γένς Σπάν είναι επόμενο το σταδιακό τέλος της επιβολής χρήσης μάσκας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά: Ένα πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι το βαθμιαίο τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας», δήλωσε στην Εφημερίδα Funke Mediengruppe.

Σε περιοχές με πολύ μικρό ποσοστό κρουσμάτων και με μεγάλη συχνότητα εμβολιασμών μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο για το βαθμιαίο τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. «Ως συμβουλή συνεχίζει να υπάρχει, σε κάθε περίπτωση, η χρήση μάσκας, ιδιαίτερα σε ταξίδια μέσα στην χώρα και σε συναντήσεις σε κλειστούς χώρους. Θα υπάρχει σιγουριά μόνο όταν όλος ο πληθυσμός θα έχει εμβολιαστεί ή θα κάνει τεστ συχνότερα».

Λιγότερα από 1.000 κρούσματα

Για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ μήνες οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Γερμανία μετρούν λιγότερα από 1000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ-Κόχ επιβεβαίωσε 549 νέα. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί καλό καθώς στις 21 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα κυμαίνονταν σταθερά σε τετραψήφιους αριθμούς. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως τα Σαββατοκύριακα τα τέστ που διεξάγονται είναι πολύ λιγότερα από αυτά που γίνονται μέσα στην εβδομάδα.

Επιπλέον σε όλη τη Γερμανία τα τελευταία δύο 24ωρά δηλώθηκαν 10 θάνατοι. Αντίθετα, πριν από μια εβδομάδα είχαν δηλωθεί 22.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων απο την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 3.715.518, ενώ οι θάνατοι είναι 89.844.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στο μεταξύ, η Γερμανία προετοιμάζεται και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα είναι διαθέσιμα από την 1η Ιουλίου, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά, στα κινητά. Οι πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, θα μπορέσουν να εκδώσουν από τα φαρμακεία της περιοχής τους το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα φαρμακεία τις πρώτες μέρες θα είναι περιορισμένα αλλά με την πάροδο του χρόνου θα πολλαπλασιαστούν.

Επιμέλεια: Άρης Πάντος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.