ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προκλήσεις για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο

09:25 - 17 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Οι προκλήσεις για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο
Πρόκειται για ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τους ηγέτες της ΕΕ εδώ και χρόνια. Πώς θα σταματήσουν τις μεγάλες εταιρείες - όπως η Amazon - να συρρικνώσουν το φορολογικό τους λογαριασμό μεταφέροντας τα κέρδη μεταξύ των χωρών.

Τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου σχεδιάζουν μια επανάσταση στη φορολογία των εταιρειών, αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να φέρουν εις πέρας το σχεδιό τους.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται συζητήσεις μεταξύ περισσότερων από 100 κυβερνήσεων, ενόψει της συνεδρίασης των G20 τον Ιούλιο.

Ουσιαστικά, στόχος είναι να δοθεί συνέχεια στις αποφάσεις που έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών των G7 για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο.

Η συμφωνία για το ποιες εταιρείες θα μπουν στο στόχαστρο και ταυτόχρονα η εξασφάλιση ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν χαμηλούς φόρους για να ενθαρρύνουν την ενάρετη οικονομική δραστηριότητα είναι μεταξύ των προκλήσεων που επισκιάζουν τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Ένα παγκόσμιο ελάχιστο 15% θα είναι δύσκολο να περάσει σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία, της οποίας το εταιρικό ποσοστό είναι 12,5% και φέρνει αποτελέσματα στην οικονομία της.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:38 - 17 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.