ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Αναμένονται αποφάσεις για τους εγχώριους θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

13:09 - 17 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Αναμένονται αποφάσεις για τους εγχώριους θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Ιαπωνία θα αποφασίσει μέχρι το τέλος του μήνα εάν θα επιτρέψει τους εγχώριους θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της κυβέρνησης την Τετάρτη, αφού οι ειδικοί υπέγραψαν ένα σχέδιο για να επιτρέψουν πλήθος έως 10.000 ατόμων στις εκδηλώσεις.

Η τελική πρόσκληση παρακολούθησης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες μετάδοσης του κορονοϊού και τη συχνότητα των μεταλλάξεων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βασικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Katsunobu Kato.

Ο υπουργός Οικονομίας Yasutoshi Nishimura είπε ότι οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας συμφώνησαν με ένα κυβερνητικό σχέδιο που θα επέτρεπε έως και 10.000 θεατές ή το 50% της χωρητικότητας του χώρου σε εκδηλώσεις. 

Οι ξένοι θεατές έχουν ήδη απαγορευτεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου ως μέρος των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για να επιτύχουν αυτό που υπόσχονται η ιαπωνική κυβέρνηση και οι Ολυμπιακοί αξιωματούχοι, «ασφαλείς» Αγώνες.

Οι διοργανωτές του Τόκιο μπορεί να συγχωρεθούν που βλέπουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με ζήλια, καθώς δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές αναμένεται να συγκεντρωθούν σε στάδια σε ολόκληρη την ήπειρο καθ 'όλη τη διάρκεια του μήνα.

Την Τρίτη, ένα γεμάτο γήπεδο 67.000 υποστηρικτών παρακολούθησε την Ουγγαρία να παίζει εναντίον της Πορτογαλίας στην αρχή του Euro 2020. Άλλα έθνη επιτρέπουν πλήθος διαφόρων μεγεθών, με έως και 45.000 να αναμένεται να παρακολουθήσουν τους ημιτελικούς και τον τελικό της 11ης Ιουλίου στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου.

Ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος της Ιαπωνίας Shigeru Omi επανέλαβε σχόλια από τον υπουργό οικονομίας ότι τα σχέδια για όριο στην παρακολούθηση δεν συνδέονταν ειδικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Omi είπε σε δημοσιογράφους ότι αυτός και άλλοι εμπειρογνώμονες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της σύνταξης προτάσεων για τους Αγώνες, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Omi μίλησε τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τους κινδύνους διεξαγωγής των Αγώνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είπε ότι οι οδηγίες από αυτόν και άλλους εμπειρογνώμονες δεν έφτασε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η αργή μέχρι τώρα πορεία της Ιαπωνίας στον εμβολιασμό έχει αρχίσει να αυξάνεται και πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως υπάρχει αποδοχή ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν.

Η πόλη Hofu, στο νοτιοδυτικό νομό Yamaguchi, εμβολιάζει μαθητές γυμνασίου, πολύ νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, πριν προσφερθούν να βοηθήσουν εθελοντικά στην προ-αγωνιστική προπόνηση της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Σερβίας, ανέφερε το NHK.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.