ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Σταθερές παραμένουν οι εκτιμήσεις για την οικονομία τον Ιούνιο

12:51 - 24 Ιουν 2021 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Σταθερές παραμένουν οι εκτιμήσεις για την οικονομία τον Ιούνιο
Η Ιαπωνία διατήρησε σταθερές τις εκτιμήσεις της για την οικονομική της πορεία τον Ιούνιο.

Ένα μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, η χώρα παραμένει στην άποψη ότι η οικονομία της είναι επηρεασμένη αρνητικά από την πανδημία.

Σε μηνιαία αξιολόγηση, η οποία εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, η κυβέρνηση υπογράμμισε πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι τάσεις του ιού επηρεάζουν την εγχώρια από κοινού με τις διεθνείς οικονομίες.

Η κυβέρνηση αναφερόμενη στις οικονομικές συνθήκες του Ιουνίου, στην έκθεσή της, σημειώνει ότι «Η οικονομία δείχνει αυξημένη εξασθένιση σε κάποια σημεία, αν και συνεχίζει να ανακάμπτει εν μέσω δυσμενών συνθηκών εξαιτίας του κορονοϊού»

Όσον αφορά τα βασικά οικονομικά στοιχεία, όπως οι εξαγωγές, η παραγωγή και η ιδιωτική κατανάλωση, οι αρχές επιμένουν στις εκτιμήσεις τους, ενώ επισημαίνουν τις δυσκολίες, με την υγειονομική κρίση να έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να περικόψουν τις δαπάνες.

«Οι εξαγωγές αυτοκινήτων δεν τα πάνε πολύ καλά, αλλά τα κεφαλαιακά αγαθά που χρησιμοποιούνται για κεφαλαιακές επενδύσεις στο εξωτερικό, είναι ισχυρές», είπε κυβερνητικός παράγοντας σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η παραγωγή μηχανημάτων μεταφοράς είχε εκτιμηθεί πως θα επιβραδυνθεί δεδομένου του ότι οι επιχειρήσεις πλήττονται από τον αντίκτυπο της έλλειψης επεξεργαστών παγκοσμίως.

Τέλος, οι αρμόδιες αρχές αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για τις επενδύσεις σε κατοικίες, δηλώνοντας πως είναι σταθερή ως τάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.