ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αποτελεσματικό και κατά της μετάλλαξης «Δέλτα»

08:59 - 02 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αποτελεσματικό και κατά της μετάλλαξης «Δέλτα»
Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι το μονοδοσικό εμβόλιό της κατά του κορονοϊού εξουδετερώνει την παραλλαγή Δέλτα και παρέχει διαρκή προστασία έναντι της λοίμωξης ευρύτερα.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη η εταιρεία  υποστήριξε ότι οι λήπτες του εμβολίου της παρήγαγαν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά τη διάρκεια τουλάχιστον οκτώ μηνών έναντι όλων των παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτικότερα, τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με την εταιρεία, δείχνουν ότι η διάρκεια της ανοσολογικής απόκρισης των εμβολιασμένων διαρκεί τουλάχιστον για οκτώ μήνες και το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 85%. Οι εμβολιασμένοι παράγουν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι όλων των παραλλαγών του ιού, μεταξύ των οποίων και της Δέλτα. Συνεπώς μια ενισχυτική δόση φαίνεται περιττή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το εμβόλιο εμφανίζει μικρή μόνο μείωση στην αποτελεσματικότητα του έναντι της Δέλτα, σε σχέση με το αρχικό «κινεζικό» στέλεχος του ιού, σύμφωνα με τους New York Times και το πρακτορείο Reuters. Είναι όμως πιο αποτελεσματικό έναντι της Δέλτα από ό,τι έναντι της «νοτιοαφρικανικής» παραλλαγής Βήτα, κάτι που έχει φανεί να συμβαίνει και στα εμβόλια τύπου mRNA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.