ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Άνοιξε πρώτη τον τουρισμό και τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες

12:47 - 02 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Πορτογαλία: Άνοιξε πρώτη τον τουρισμό και τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες
Η Πορτογαλία, η χώρα που άνοιξε πρώτη τα σύνορά της για τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, φαίνεται πως αρχίζει να πλήττεται ιδιαίτερα για ακόμη μία φορά από την πανδημία της Covid-19 και συγκεκριμένα τώρα από την μετάλλαξη Δέλτα.

Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε να εφαρμόσει εκ νέου νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε 45 δήμους, συμπεριλαμβανομένης της Λισαβόνας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τις τελευταίες 14 ημέρες, ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε σε πάνω από 1.600.

Τα περισσότερα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να είναι αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, αλλά οι ειδικοί λένε ότι απαιτούνται πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και συνεχείς προφυλάξεις για να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Πάνω από το 55% του πορτογαλικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Ωστόσο, η έξαρση στα κρούσματα που είχε καταγράψει η χώρα στις αρχές του χρόνου, μπορεί να επηρεάζει το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Με πάνω από 10.000 κρούσματα την μέρα, επί εβδομάδες και μόλις 10 εκατομμύρια σε πληθυσμό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ανοσία.

Η ανοσία όμως, δεν περιλαμβάνει τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δεν είχε κάνει τότε ακόμα την εμφάνισή της στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα, όσοι νόσησαν, να είναι και πάλι ευάλωτοι.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ στις 11 μ.μ. την Παρασκευή 2/7 και θα κρατάει μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 02 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.