ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες στον ΟΠΕΚ+

21:28 - 06 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες στον ΟΠΕΚ+
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λευκός Οίκος της Τρίτη (6/7), οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του OPEC και των εταίρων του και έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ+ προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία…, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση σε προστική οικονομικά και αξιόπιστη ενέργεια», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ προκλήθηκε από τους φόβους για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ+  την Δευτέρα για αύξηση της παραγωγής του, την ώρα που αυξάνεται εκ νέου η ζήτηση εν μέσω του ανοίγματος των οικονομιών.

Αφορμή της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων αποτέλεσε η άρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συναινέσουν την πρόταση του καρτέλ για σταδιακή αύξηση κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, αλλά παράταση των υπόλοιπων περικοπών έως τα τέλη του 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.