ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Κορέας

22:22 - 14 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Κορέας
Η Τράπεζα της Κορέας αναμένεται να παράσχει περαιτέρω καθοδήγηση σχετικά με τα σχέδιά της να αυξήσει τα επιτόκια φέτος στη συνεδρίαση της Πέμπτης (15/7).

Και οι 20 αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προβλέπουν ότι η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο σε χαμηλό ρεκόρ 0,5% αυτήν την εβδομάδα. Αυτή η ανακοίνωση θα επισκιάζεται, ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι υπήρχαν ψήφοι που ζητούσαν αύξηση.

Ο κυβερνήτης Lee Ju-yeol έχει καταστήσει σαφές ότι το διοικητικό συμβούλιο σκοπεύει να αρχίσει να αποτρέπει τα ερεθίσματα έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό των οικονομικών ανισορροπιών. Με μόλις τέσσερις αξιολογήσεις επιτοκίων που απομένουν το 2021, συμπεριλαμβανομένων αυτών αυτής της εβδομάδας, οι επενδυτές θέλουν να μάθουν το χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση και πώς η τελευταία επιδημία και οι σχετικοί περιορισμοί θα επηρεάσουν την απόφαση.

«Η απροσδόκητη άνοδος στις μολύνσεις Covid επηρεάζει την πιθανότητα πρόωρης αύξησης των επιτοκίων», έγραψε η Angela Hsieh, οικονομολόγος της Barclays Bank Plc, η οποία αναμένει αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Νοέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.