ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελείς στις ΗΠΑ... ξεψαχνίζουν υποθέσεις του Τραμπ

19:15 - 16 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Εισαγγελείς στις ΗΠΑ... ξεψαχνίζουν υποθέσεις του Τραμπ
Εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη, την Τζόρτζια και την Ουάσινγκτον διεξάγουν έρευνες που μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλέον κατηγορίες στον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ενώ συνεχίζεται η εγκληματική έρευνα στη Νέα Υόρκη που κατηγορεί τις επιχειρήσεις του Τραμπ και ένα ανώτερο διοικητικό στέλεχος για φορολογικές απάτες, άλλοι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη, τη Τζόρτζια και την Ουάσινγκτον έχουν αποδείξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές κατηγορίες για τον Τραμπ και την εταιρεία του.

Για παράδειγμα, ένας εισαγγελέας στη Τζόρτζια εξετάζει το διαβόητο τηλεφώνημα του Τραμπ στις 2 Ιανουαρίου προς τον γραμματέα της Τζόρτζια, παρακαλώντας τον να “βρει 11,780 ψήφους” για να μην επιτρέψει την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.

Ταυτοχρόνως, ξεχωριστοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον μελετούν αν οι εταιρείες του Τραμπ επωφελήθηκαν παράνομα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του το 2017. Ο γενικός εισαγγελέας έχει κάνει μήνυση στην επιτροπή ορκωμοσίας, στο Διεθνές Ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσινγκτον και στο Trump Organization, κατηγορώντας τους ότι συνωμότησαν για να κάνουν “εξωφρενικές και παράνομες” πληρωμές ύψους $1 εκατομμυρίου στο Ξενοδοχείο του Τραμπ στο οποίο έγιναν κάποιες τελετές για την ορκωμοσία.

Επιπλέον, ο Τραμπ μπορεί να παγιδευτεί σε μία Ομοσπονδιακή Εγκληματική Έρευνα του πρώην προσωπικού του δικηγόρου, Rudy Giuliani.

Σε μία ακόμη νομική υπόθεση, ο Τραμπ θα αντικρίσει διάφορες αστικές αγωγές, όπως μία της E Jean Carroll που τον κατηγόρησε για βιασμό.

Πρώην εισαγγελείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης λένε ότι αυτές οι έρευνες έχουν αυξήσει τις νομικές πιέσεις στον Τραμπ, ενώ άλλοι εισαγγελείς εξετάζουν κι άλλες παράνομες κινήσεις από την εταιρεία του Τραμπ.

Ο Τραμπ αποδοκίμασε τις κατηγορίες της Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι είναι ένα πολιτικό σχέδιο από τους Δημοκράτες

Αυτές οι πολλαπλές κατηγορίες και αγωγές για τον Τραμπ φαίνονται πολύ πιο σοβαρές από πολλές άλλες που έχει αποφύγει ο Τραμπ στο παρελθόν, δήλωσαν πρώην εισαγγελείς.

“Οι τρέχουσες απειλές είναι πιο πολλές και πιο σοβαρές από αυτές στο παρελθόν και είναι δύσκολο να φανταστώ πως θα συνεχιστεί η καλή του τύχη” είπε ο Michael Bromwich, ένας πρώην εισαγγελέας και πρώην γενικός επιθεωρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Τραμπ σιχαίνεται να αμύνεται που εξηγεί την αβάσιμη αγωγή του απέναντι στους τεχνολογικούς γίγαντες.

“Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τώρα πάνω από δέκα διαφορετικές αστικές αγωγές και εγκληματικές έρευνες, και λογικά θα ακολουθήσουν κι άλλες” είπε ένας πρώην εισαγγελέας της Καλιφόρνια. Δήλωσε, επίσης, ότι οι έρευνες στη Τζόρτζια, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον μπορεί να οδηγήσουν τον Τραμπ, μέλη της οικογενείας του ή υπαλλήλους του στη φυλακή. Αυτές οι έρευνες πιθανότατα θα οδηγήσουν σε τεράστιες χρηματικές ποινές και στον Τραμπ και στην εταιρεία του.

Επιπλέον, η εταιρεία του Τραμπ αντιμετωπίζει νομικούς κινδύνους από κατηγορίες σχετικά με την Επιτροπή Ορκωμοσίας, ξεχωριστά από εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον.

Περισσότερες νομικές περιπέτειες για τον Τραμπ μπορεί να προκληθούν από την εμπλοκή του πρώην δικηγόρου του, Giuliani, και τον ρόλο του Giuliani στην απόλυση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Ο Giuliani, όμως, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

“Η σχολαστικότητα και η πραγματολογική φύση των κατηγοριών επιδεικνύουν το μέγεθος των ακατάλληλων πράξεων της εταιρείας του Τραμπ” είπε ο Donald Ayer, ένας πρώην αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

“Ο Τραμπ χρησιμοποιεί τα νομικά θέματά του για να ενισχυθεί η εικόνα του” είπε μία πρώην εισαγγελέας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.