ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλες οι γενιές στο πλήρωμα του Bezos στο διάστημα

19:23 - 18 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Όλες οι γενιές στο πλήρωμα του Bezos στο διάστημα
Ένας 18χρόνος μαθητής φυσικής του οποίου ο πατέρας είναι διευθυντής μίας επενδυτικής τράπεζας, θα πάρει την θέση του ατόμου που διέθεσε $28 εκατομμύρια σε μία δημοπρασία για να πάρει μέρος στην εναρκτήρια πτήση τουρισμού στο διάστημα για την εταιρεία του Jeff Bezos, Blue Origin.

Η Blue Origin ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Oliver Daemen θα συμμετάσχει στο τετραμελές πλήρωμα που θα έχει μόνο πολίτες για την προγραμματισμένη πτήση της Τρίτης (20/7) καθώς ο νικητής της δημοπρασίας, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την θέση του λόγω συγκρούσεων στο πρόγραμμά του. Ο Daemen θα είναι ο πρώτος πελάτης της Blue Origin που θα πληρώσει για την θέση του. 

Η πτήση αυτή, θα συμπεριλαμβάνει τον γηραιότερο άνθρωπο που θα ταξιδέψει στο διάστημα, την 82χρόνη πιλότο Wally Funk, και τον νεότερο άνθρωπο, τον Daemen, σύμφωνα με τη Blue Origin. Μαζί τους, θα είναι επίσης ο Jeff Bezos και ο αδερφός του Mark Bezos.

O Daemen είναι στην διαδικασία να πάρει το δίπλωμα πιλότου του και θα πάει στο University of Utrecht στην Ολλανδία για να σπουδάσει φυσική και διαχείριση καινοτομίας τον Σεπτέμβριο. Ο πατέρας του, ο Joes Daemen, είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Somerset Capital Partners.

Ο Joes Daemen “πλήρωσε για την θέση και επέλεξε να πετάξει ο Oliver” δήλωσε η Blue Origin. Η εταιρεία αρνήθηκε να ανακοινώσει πόσο πλήρωσε ο Daemen για την θέση.

“Το ταξίδι με το New Shepard θα εκπληρώσει το όνειρο ζωής του Oliver, ο οποίος ήταν πάντα γοητευμένος από το διάστημα, το Φεγγάρι και τους πυραύλους από όταν ήταν τέσσερα” δήλωσε η Blue Origin.

Ο Bezos ανταγωνίζεται τους αντιπάλους του Richard Branson και Elon Musk, οι οποίοι επιδιώκουν να αναγγέλλουν μία νέα εποχή του εμπορικού ταξιδιού στο διάστημα. Η Ελβετική τράπεζα, UBS, εκτιμάει ότι αυτή η νέα τουριστική αγορά θα έχει αξία $3 δισεκατομμύρια τον χρόνο σε μία δεκαετία.

Το New Shepard έχει ύψος 60 πόδια (18.3 μέτρα) και θα εκτοξευθεί από το Δυτικό Τέξας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.