ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία:Τέλη Ιουλίου η ολοκλήρωση εμβολιαστικού κύκλου θα φτάσει στο 60%

12:52 - 26 Ιουλ 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία:Τέλη Ιουλίου η ολοκλήρωση εμβολιαστικού κύκλου θα φτάσει στο 60%
Ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της στρατηγικής εμβολιασμού στην Ιταλία, μίλησε για τα τελευταία στατιστικά δεδομένα που αφορούν τη χορήγηση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού.

«Διανύουμε το τελευταίο μίλι, έχουμε ακόμη λίγο δρόμο μπροστά μας. Έως τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 60% των πολιτών άνω των δώδεκα ετών», ανέφερε τη Δευτέρα (26/7) ο Φιλιουόλο. Έως τώρα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι 55%, ενώ την πρώτη δόση έχει λάβει το 65% των κατοίκων της χώρας.

«Θεωρώ ότι οι Ιταλοί κατάλαβαν ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο για να αφήσουμε πίσω μας την τόσο δύσκολη αυτή περίοδο. Πρέπει να επιμείνουμε. Το πράσινο πάσο και τα εμβόλια είναι δυο βασικής σημασίας όπλα, διότι όταν εμβολιαζόμαστε γινόμαστε πιο ελεύθεροι», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Οι ιταλικές αρχές γνωστοποίησαν ότι κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, το 71% όσων μπήκαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας και το 69% των ασθενών με κορονοϊό που έχασαν την μάχη για τη ζωή, δεν είχαν λάβει ούτε μια δόση εμβολίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.