ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλίμουθ: Πολύνεκρο μακελειό με μπαράζ πυροβολισμών-Αυτοκτόνησε ο δράστης

08:05 - 13 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Πλίμουθ: Πολύνεκρο μακελειό με μπαράζ πυροβολισμών-Αυτοκτόνησε ο δράστης
«Έξι νεκροί», ανάμεσά τους ο δράστης κι ένα παιδί κάτω των δέκα ετών, καθώς και αρκετοί τραυματίες, είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου το βράδυ της Πέμπτης στο Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, ανακοίνωσαν η αστυνομία και τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο ένοπλος που έσπειρε τον τρόμο και ύστερα έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε, φέρεται να κατονομάστηκε ως Jake Davison. Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι ο μαθητευόμενος χειριστής γερανού 23 ετών, είχε προγραμματίσει την επίθεση.

Σύμφωνα με την dailymail μεταξύ των θυμάτων είναι η μητέρα του δράστη, ο αδερφός του και ενα κοριτσάκι πέντε ετών, ενώ απο τις σφαίρες του ένοπλου τραυματίστηκαν τουλάχιστον δυο ανθρωποί που είχαν βγάλει βόλτα τους σκύλους τους.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν περιγράψει ότι είδαν τον ένοπλο ντυμένο στα μαύρα και στα γκρι και να κλωτσάει την πόρτα ενός σπιτιού και να ανοίγει πυρ στην περιοχή Κέιχαμ της πόλης, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα χθες. Κουβαλούσε ένα πυροβόλο με πολλές κάννες και τον είδαν να φεύγει στο πίσω μέρος της ιδιοκτησίας και σε ένα πάρκο όπου φέρεται να έπεσε στους δύο περιπατητές σκύλων και άνοιξε πυρ. 

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό. 

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ έγραψε στο Twitter: «Το περιστατικό στο Πλίμουθ είναι σοκαριστικό και οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.