ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Σημειώθηκε πτώση στη μεταποιητική δραστηριότητα τον Αύγουστο

16:10 - 16 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Σημειώθηκε πτώση στη μεταποιητική δραστηριότητα τον Αύγουστο
Αισθητή επιδείνωση παρουσίασε ο δείκτης μεταποιητικής New York Empire State τον Αύγουστο, ενώ έχασε σχεδόν όλη τη βελτίωση που είχε καταγραφεί τον περασμένο μήνα όταν είχε αγγίξει ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Ειδικότερα, ο δείκτης των επιχειρηματικών συνθηκών υποχώρησε κατά 24,7 μονάδες και άγγιξε τις 18,3 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το παράρτημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη. 

Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν μικρότερη υποχώρηση του δείκτη στις 30 μονάδες.

Τον Ιούλιο ο δείκτης είχε καταγράψει "άλμα” κατά 25,6 μονάδεςαγγίζοντας το επίπεδο ρεκόρ των 43 μονάδων. 

Οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το μηδέν δείχνει βελτίωση των συνθηκών, βέβαια, οι 18,3 μονάδες όπου διαμορφώθηκε ο δείκτης παραπέμπει σε σημαντική επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Αύγουστο.

Αξιοσημείωτη πτώση κατέγραψαν το ίδιο διάστημα και οι επιμέρους δείκτες. Συγκεκριμένα, ο δείκτης νέων παραγγελιών έπεσε κατά 18,4 μονάδες συγκριτικά με τον Ιούλιο στις 14,8 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης των αποστολών κατέγραψε "βουτιά” 39,4 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 4,4 μονάδες.

Παράλληά, ο δείκτης του αριθμού των εργαζομένων μειώθηκε κατά 7,8 μονάδες πέφτοντας στις 12,8 μονάδες, ενώ στο μέτωπο του πληθωρισμού, ο δείκτης τιμών αυξήθηκε κατά 6,6 μονάδες και διαμορφώθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 46 μονάδων.

Κλείνοντας, ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο εμφάνισε καλύτερη εικόνα κατά 7 μονάδες, στις 39,5 μονάδες, ενώ ο δείκτης των μελλοντικών κεφαλαιακών δαπανών έχασε 3,3 μονάδες, στις 23 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.