ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν προς Μπάιντεν:«Ηθική υποχρέωση» η ασφαλής απομάκρυνση των Αφγανών συμμάχων

18:31 - 20 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Μακρόν προς Μπάιντεν:«Ηθική υποχρέωση» η ασφαλής απομάκρυνση των Αφγανών συμμάχων
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν είχε εχθές (19/8) ο Εμανουέλ Μακρόν, με τους δυο ηγέτες να συζητούν για την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά του προέδρου της Γαλλίας, ο Μακρόν «υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη να διασφαλιστεί με ταχύτητα και σαφήνεια ο συντονισμός μεταξύ των συμμάχων για να συνεχιστούν οι εκκενώσεις».

Η ίδια ενημέρωση σημειώνει πως ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε μια «παθιασμένη έκκληση» για τη διασφάλιση της ασφαλούς απομάκρυνσης των Αφγανών συμμάχων, που βοήθησαν τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά στρατεύματα τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Μακρόν, επιπλέον, μίλησε για «ηθική ευθύνη», τονίζονας στον Μπάιντεν πως «δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε».

Η ενημέρωση του Λευκού Οίκου, από την άλλη, δεν έκανε καμία αναφορά στην «ηθική ευθύνη» απέναντι στους Αφγανούς συμμάχους.

«Οι δυο ηγέτες επαινούσαν τις ακούραστες προσπάθειες του προσωπικού τους που συνεργάζεται στενά στην Καμπούλ για την απομάκρυνση των πολιτών τους, των γενναίων Αφγανών που στάθηκαν δίπλα μας, των ΝΑΤΟϊκών εταίρων μας και άλλων ευάλωτων Αφγανών υπηκόων», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Υπογράμμισαν τη σημασία του συνεχούς και στενού συντονισμού μεταξύ των συμμαχικών εταίρων στο Αφγανιστάν, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και υποστήριξης στους πρόσφυγες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.