ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Ζηλανδία: Παρατείνεται το lockdown στο Όκλαντ

11:09 - 30 Αυγ 2021 | Ειδήσεις
Νέα Ζηλανδία: Παρατείνεται το lockdown στο Όκλαντ
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, ανακοίνωσε σήμερα (30/8) την παράταση του lockdown στο Όκλαντ κατά δύο εβδομάδες, ενώ οι αξιωματούχοι γνωστοποίησαν τον πρώτο θάνατο της χώρας που σχετίζεται με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19.

Παρά το γεγονός πως οι λοιμώξεις έχουν αγγίξει τις 562, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ημερησίως μειώθηκε στα 53 σήμερα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο τις τελευταίες πέντε ημέρες.

«Ξέρω ότι όλοι μας παίρνουμε θάρρος από το ότι ο αριθμός μας είναι χαμηλότερος από αυτόν που είδαμε τις τελευταίες ημέρες και ξέρω ότι είμαστε όλοι πρόθυμοι να παραμείνει αυτή η τάση», υποστήριξε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου. «Η δουλειά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και πρέπει να συνεχίσουμε».

Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια κάτοικοι στο Όκλαντ θα παραμείνουν σε αυστηρό lockdown επιπέδου 4 για επιπλέον δύο εβδομάδες, ενώ οι περιορισμοί για την υπόλοιπη χώρα θα ελαφρυνθούν ελαφρώς στο επίπεδο 3.

Τα σκληρά και άμεσα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν από την Άρντερν, από κοινού με το κλείσιμο των διεθνών συνόρων από τον Μάρτιο του 2020, φαίνεται πως συγκράτησαν την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα.

Βέβαια, η κυβέρνηση βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ερωτήματα που αφορούν την καθυστερημένη εμβολιαστική εκστρατεία, καθώς και το αυξανόμενο κόστος σε μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εργατικό δυναμικό μεταναστών.

Περίπου το 21% του πληθυσμού των 5,1 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι πλήρως εμβολιασμένο, ο πιο αργός ρυθμός μεταξύ των πλουσίων χωρών της ομάδας του ΟΟΣΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.