ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Η εξάρτηση για «πάρα πολλά» τσιπ από «πολύ λίγους»

08:28 - 16 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ: Η εξάρτηση για «πάρα πολλά» τσιπ από «πολύ λίγους»
Η Ευρώπη θέλει να περιορίσει την εξάρτησή της από μια χούφτα «πολύ μεγάλων» παραγωγών τσιπ που κατασκευάζουν τα μικροσκοπικά, αλλά κρίσιμα, εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε πολυ βασικά είδη, όπως αυτοκίνητα και smartphone.

Αυτό είναι το μήνυμα που απέστειλε η επικεφαλής της ψηφιακής πολιτικής της ΕΕ Margrethe Vestager σε μια συνέντευξη στο Bloomberg, την ώρα που η Intel προσπαθεί να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή υποστήριξη για ένα νέο εργοστάσιο στην περιοχή.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατέστησε τις τεχνολογικές επενδύσεις βασικό πυλώνα της ομιλίας της στην ένωση, ζητώντας να δαπανηθεί περίπου το ένα πέμπτο του πακέτου ανάκαμψης της ΕΕ ύψους 800 δισεκατομμυρίων ευρώ για καινοτομίες από το blockchain έως την κβαντική επικοινωνία.

Να σημειωθεί τέλος πως τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί ένας νέος Ευρωπαϊκός νόμος για τα τσιπ, που θα έχει τον ίδιο προσανατολισμό. Να μην εξαρτάται δηλαδή η ΕΕ από τον υπόλοιπο κόσμο στη συγκεκριμένη τεχνολογία και να θέσει ένα δικό της πλαίσιο κάλυψης των αναγκών της σε μεγάλο ποσοστό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.