ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: €4 δισ. έχουν δοθεί στην Τουρκία για τους πρόσφυγες!

09:39 - 17 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
ΕΕ: €4 δισ. έχουν δοθεί στην Τουρκία για τους πρόσφυγες!
Παρά τα αντιθέτως προβαλλόμενα, για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί, τα τελευταία χρόνια, στην γειτονική χώρα, στα πλαίσια της διευκόλυνσης των προσφύγων που βρίσκονται σ’ αυτήν!

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από την απάντηση της Επιτρόπου Γιόχανσον, προς τον Βέλγο ευρωβουλευτή της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Filip De Man,που είχε ρωτήσει να μάθει από την Κομισιόν, ποιο ακριβές ποσό έχει δαπανηθεί μέχρι τώρα για ρυθμίσεις στο πλαίσιο της «Συμφωνίας για την Τουρκία».

        Στην ολιγόλογη αλλά αποκαλυπτική της απάντηση η Επίτροπος, αναφέρει ότι: Απάντηση της κας Γιόχανσον εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (16.9.2021)

-Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ζωτική υποστήριξη στους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής μέσω της διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες (3 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κράτη μέλη) στην Τουρκία από τον Μάρτιο του 2016.

Μέσα από περισσότερα από εκατό έργα διευκόλυνσης, εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία λαμβάνουν βοήθεια στους τομείς των βασικών αναγκών, της εκπαίδευσης, της υγείας, της κοινωνικοοικονομικής υποστήριξης, της προστασίας και της δημοτικής υποδομής.

-Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της διευκόλυνσης.

-Η πλειοψηφία της βοήθειας της Διευκόλυνσης παρέχεται μέσω εταίρων υλοποίησης, όπως οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι αναπτυξιακές υπηρεσίες των κρατών μελών.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.