ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καναδάς- Εκλογές: Ο Τριντό εξασφάλισε και τρίτη θητεία

10:08 - 21 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Καναδάς- Εκλογές: Ο Τριντό εξασφάλισε και τρίτη θητεία
Αν και δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο του Καναδά, ο Τζάστιν Τριντό, ετοιμάζεται για μία τρίτη συναπτή θητεία στην πρωθυπουργία της χώρας.

Στις εκλογές της Δευτέρας (21/9) ήρθε πρώτος δηλώνοντας πως οι ψηφοφόροι του έδωσαν «καθαρή εντολή» να κυβερνήσει.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων θέλησε να κεφαλαιοποιήσει την καλή εικόνα της κυβέρνησής του στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας του τρόπου που αντιμετώπισε την πανδημία και προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Εξασφάλισε μεν μία νέα θητεία, αλλά δεν πέτυχε εντελώς το σκοπό του, καθώς δεν κατάφερε να ανακτήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Μας στέλνετε ξανά στη δουλειά με τη σαφή εντολή να οδηγήσουμε τον Καναδά στην έξοδο από την περίοδο της πανδημίας και σε πιο φωτεινές μέρες», δήλωσε ο Τριντό σε αίθουσα ξενοδοχείου μετά τα αποτελέσματα και τη διαφαινόμενη νίκη του. «Αυτό που είδαμε σήμερα είναι πως εκατομμύρια Καναδοί επέλεξαν ένα προοδευτικό σχέδιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, το κυβερνών κόμμα οδεύει να εξασφαλίσει 156 έδρες (η πλειοψηφία απαιτεί 170), μία περισσότερη από ό,τι είχαν πριν από τις εκλογές.

Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς παράταξης Έριν Ο’ Τουλ, που νωρίτερα αναγνώρισε την ήττα του και είπε πως «τηλεφώνησε και συνεχάρη» τον κ. Τριντό, από την πλευρά του σημείωσε ως θετικό στοιχείο των εκλογών το ότι το ποσοστό των Συντηρητικών «αυξήθηκε σε όλη τη χώρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.