ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα Pandora Papers άλλαξαν την ατζέντα της Ευρωβουλής!

13:57 - 05 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Τα Pandora Papers άλλαξαν την ατζέντα της Ευρωβουλής!
Άνω-κάτω έκαναν την ατζέντα των προγραμματισμένων συζητήσεων της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, που γίνεται αυτή την βδομάδα στο Στρασβούργο, οι αποκαλύψεις από τα Pandora Papers!

Λόγω της συνεχιζόμενης ασθένειας του προέδρου Σασόλι, την έναρξη της Συνόδου κήρυξη η αντιπρόεδρος Metsola, ανακοινώνοντας και το αναθεωρημένο τελικό σχέδιο ημερήσιας διάταξης. 

Έτσι, αύριο, στην ατζέντα προστέθηκε η συζήτηση, σε συνέχεια δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής, σχετικά με τα Pandora Papers και τη σημασία τους για τις προσπάθειες καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Ωστόσο, κάποιο σχέδιο Ψηφίσματος αναμένεται να υποβληθεί. στην επόμενη σύνοδο της ολομέλειας.

Παράλληλα αποφασίσθηκε ν’ αναβληθεί για την δεύτερη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τον Οκτώβριο, η συζήτηση σχετικά με τις δηλώσεις της Επιτροπής, για τις αυξημένες προσπάθειες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι Επιτροπές υπέβαλλαν αιτήματα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο και την Επιτροπή, με την «ρήτρα» ότι, εάν δεν υποβληθεί αίτημα για ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, σχετικά με την απόφαση έναρξης διαπραγματεύσεων έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, οι επιτροπές μπορούν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.