ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας παγκοσμίως για 11 συνεχόμενα χρόνια

09:18 - 22 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Κίνα: Δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας παγκοσμίως για 11 συνεχόμενα χρόνια
Στη δεύτερη θέση όσον αφορά τις εισαγωγές παραμένει παγκοσμίως η Κίνα για 11 συνεχόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου (MOC) της χώρας.

Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η Κίνα εισήγαγε αγαθά οικονομικής αξίας περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με ετήσια αύξηση 32,6%, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Σου Τζουετίνγκ σε συνέντευξη Τύπου.

Για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, οι κινεζικές εισαγωγές αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 12% των συνολικών παγκόσμιων εισαγωγών, ενώ η χώρα συμμετείχε σε ποσοστό 15% στην αύξηση των εισαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την ίδια περίοδο.

«Το Πεκίνο θα προωθήσει το υψηλού επιπέδου άνοιγμα της οικονομίας του, την αύξηση των εισαγωγών, αλλά και θα μετατρέψει την εσωτερική κινεζική αγορά, σε μία παγκόσμια αγορά, μία αγορά ανοιχτή για όλους, αλλά και προσβάσιμη σε όλους, σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο.

Η Κίνα θα βελτιώνει συνεχώς, την φιλελευθεροποίηση του εμπορίου της, αλλά και την λειτουργικότητα και την προοπτική του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της, για την προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης», τόνισε η Σου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.