ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεργασία για τον περιορισμό του κορονοϊού, προτείνουν Βρετανοί επιστήμονες

19:41 - 26 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Τηλεργασία για τον περιορισμό του κορονοϊού, προτείνουν Βρετανοί επιστήμονες
Η τηλεργασία είναι το.. γιατρικό έναντι της εξάπλωσης του κορονοϊού αυτό το χειμώνα, δηλώνουν επιστήμονες που συμβουλεύουν την Αγγλική κυβέρνηση.

Θα πρέπει τώρα να προετοιμαστούν αυστηρότεροι περιορισμοί για τον ιό και την "ταχεία εξάπλωση του”, ανέφερε η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης (Sage) της Αγγλίας.

Όπως αναφέρεται η “παρουσία” των εργαζόμενων - ή η πίεση για επιστροφή στα γραφεία - θα μπορούσε να γίνει μια αυξανόμενη αιτία λοιμώξεων στους χώρους εργασίας.

Όταν ερωτήθηκε για την εργασία από το σπίτι, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι όλα τα μέτρα βρίσκονται υπό επανεξέταση.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόσθεσε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε το κοινό, αλλά οι αριθμοί που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα σύμφωνοι με αυτό που περιμέναμε στο φθινοπωρινό και χειμερινό μας σχέδιο».

Οι υπουργοί στην Αγγλία αντιστέκονται στις εκκλήσεις να αλλάξουν πορεία και να στραφούν στο χειμερινό σχέδιο Β που θέτει περιοριστικά μέτρα όπως υποχρεωτικές μάσκες σε ορισμένα μέρη.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι από Covid αυξάνονται σταδιακά, και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει πάνω από 40.000 νέα κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες δέκα ημέρες. 

Τον Απρίλιο του 2020, στο απόγειο του πρώτου lockdown της πανδημίας, λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους, περίπου το 46,6%, εργάστηκαν στο σπίτι, σύμφωνα με την Βρετανική Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS).

Πρακτικά συνεδρίασης επιστημονικών συμβούλων από τις 14 Οκτωβρίου, που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, προειδοποιούν ότι η γρήγορη δράση θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα "για να αποφευχθεί ένα απαράδεκτο επίπεδο νοσηλείας".

Πρόσθεσαν ότι τα μέτρα που θεσπίζονται πρέπει να κοινοποιούνται με σαφήνεια.

Οι σύμβουλοι, με επικεφαλής τον Sir Patrick Vallance, λένε ότι τα μοντέλα που προβλέπουν τον ερχόμενο χειμώνα υποδηλώνουν ότι οι εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι «όλο και πιο απίθανο» να ανέβουν πάνω από τα επίπεδα αιχμής του Ιανουαρίου 2021.

Αλλά λένε ότι δεν είναι σίγουροι για τον αντίκτυπο της "εξασθένησης της ανοσίας και της συμπεριφοράς των ανθρώπων".

Έχει υπάρξει μια αξιοσημείωτη πτώση στους ανθρώπους που λένε ότι φοράνε μάσκες προσώπου και τα τελευταία στοιχεία από το ONS δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ενήλικες εργαζόμενους πάνε πλέον στη δουλειά τους.

Το Sage λέει ότι η υποχρεωτική μάσκα σε ορισμένα μέρη είναι πιθανό να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης του Covid καθώς και άλλων χειμερινών ιών, όπως η γρίπη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.