ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Εξαιρετικά απίθανο να αυξηθούν τα επιτόκια το 2022 Κύριο

14:14 - 03 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ: Εξαιρετικά απίθανο να αυξηθούν τα επιτόκια το 2022
Ως εξαιρετικά απίθανο χαρακτήρισε το σενάριο να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις για αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2022 η Κριστίν Λαγκάρντ.

Επίσης, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σημείωσε ότι ανακοινώσεις για το μέλλον του έκτακτου προγράμματος της ΕΚΤ λόγω της πανδημίας (PEPP) θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

«Όσον αφορά την προσαρμογή των αγορών ομολόγων στη μετά την πανδημία εποχή, θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας τον Δεκέμβριο. Ακόμα και μετά το τέλος της έκτακτης κατάστασης λόγω της πανδημίας, θα είναι ακόμα σημαντικό η νομισματική πολιτική – και αυτό περιλαμβάνει και την κατάλληλη προσαρμογή των αγορών ομολόγων – να στηρίζει την ανάκαμψη και τη βιώσιμη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%», δήλωσε η Λαγκάρντ στο πλαίσιο ομιλίας της στη Λισαβόνα.

Όσον αφορά τα επιτόκια, είπε: «Στο μελλοντικό μας guidance για τα επιτόκια, έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα τις τρεις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται πριν αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια.

Παρά την τρέχουσα άνοδο του πληθωρισμού, οι προοπτικές για τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα παραμένουν συγκρατημένες και επομένως αυτές οι τρεις προϋποθέσεις είναι πολύ απίθανο να ικανοποιηθούν το επόμενο έτος».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.